12 квітня 2024, 14:01, Експорт

Китай відмовився від декілької партій української кукурудзи — Bloomberg

Китайські імпортери відмовились від 4-5 партій української кукурудзи, які раніше були заброньовані до доставки в період з квітня по червень. Відмови від поставок сталися останні два тижні, інші відправлення з України можуть бути зірвані в майбутньому.

Про це, з посиланням на власні джерела, повідомляє Bloomberg.

Трейдери можуть привозити кукурудзу на митні території та змішувати її з іншими інгредієнтами в корм для тварин, перш ніж імпортувати її за нижчою ставкою податку.

За словами неназваних джерел, місцева влада наказала деяким торговцям і переробникам не будувати нові підприємства зі змішування в бондових зонах і не допускати поставок кукурудзи в ці зони нижче за рівень попереднього року. Учаники ринку говорять, що деякі імпортери вже забронювали більше вантажів, ніж хотілося б уряду, що призвело до їх скасування.

«Скасування настали після того, як китайські митники попросили трейдерів обмежити поставки іноземної кукурудзи в митні зони, щоб зменшити надлишок внутрішньої пропозиції та підтримати ціни для фермерів перед сезоном посіву», — пише видання.

Аналітики видання зазначають, що в подальшому відмова від імпорту з України може вдарити по світових цінах, які вже перебувають під тиском після гарних врожаїв у США та Бразилії.

Нагадаємо, на світових ринках котирування кукурудзи знижуються через побоювання щодо перспектив американського експорту та хвилі чуток щодо потенційного зниження обсягів імпорту цієї культури Китаєм.