28 березня 2024, 10:13, Логістика

Польські фермери скоротили кількість заблокованих прикордонних пропускних пунктів з Україною

Кількість заблокованих польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною станом на 27 березня скоротилося вдвічі.

Про це це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише АПК-Інформ.

За його словами, наразі лишаються заблокованими пункти пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів», тоді як пункти пропуску «Краківець», «Шегині» та «Устилуг» «протестувальниики розблокували і відмовились від своїх дій».

«По напрямку ПП «Ягодин» та «Рава Руська» вони взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують з України в Польщу. Також сьогодні ми отримали інформацію від польських колег, що по напрямку ПП «Угринів» фактично польські фермери планують пропускати лише одну вантажівку в бік Польщі і по три вантажівки кожні 6 годин в бік України. Тобто фактично це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками і на цьому напрямку, ну і практично також заблокований рух в бік Польщі»,— додав Демченко.

При цьому він уточнив, що сукупно станом на ранок 27 березня на цих трьох напрямках в чергах перебувало близько 300 вантажівок.

Наразі ДПСУ не отримувала інформації від польських колег щодо можливого припинення протестних заходів на період Великодніх свят, які у Польщі припадають на кінець поточного тижня.