14 лютого 2024, 15:42, Експорт

Україна отримала можливість експортувати в Ізраїль кормове борошно та кормові жири

Українські виробники отримали можливість експортувати кормове борошно та кормові жири до держави Ізраїль. Відповідні сертифікати погодили компетентні органи двох країн: Ветеринарний сертифікат для супроводу борошна з птиці/пір’я/рибного борошна та Ветеринарний сертифікат для супроводу олій та жирів для годування тварин.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Погоджені форми ветеринарних сертифікатів зазначених категорій продукції оприлюднені на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво», рубрика «Сертифікати на експорт з України».

Розширенню ринку сприяла спільна роботі фахівців Держпродспоживслужби та дипломатів МЗС України.

«В рамках нашої платформи Nazovni з січня 2023 до лютого 2024 року ми опрацювали 84 заявки експортерів на вихід на ізраїльський ринок, отже він є цікавим для бізнесу. Ми продовжимо відкривати нові двері для українських товарів у цій та інших країнах»,— заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, за минулий та поточний тиждень були відкриті нові ринки в трьох країнах: КНР, Катарі та Ізраїлі.

«Держпродспоживслужба продовжує сприяти розширенню двосторонньої торгівлі та диверсифікації експорту продукції різних категорій, зокрема і кормів для тваринництва. Наразі опрацьовуються 220 напрямків щодо відкриття ринків іноземних країн по товарних позиціях: м'ясо, молочна продукція, рибна продукція, продукти бджільництва та інші»,— підкреслив Голова Держпродспоживслужба Сергій Ткачук.