26 січня 2024, 09:00, Події

Силовики повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, яка заволоділа майном УДП

НАБУ і САП спільно з СБУ повідомили про підозру шістьом учасникам організованої злочинної групи, яка заволоділа майном ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» на суму понад 80 млн грн.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

«За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради організували схему заволодіння ліхтерами ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», з яких планували побудувати більші за розміром та місткістю баржі для використання у власних комерційних цілях. Для реалізації схеми вони залучили трьох фізичних осіб та тодішнього керівника ПрАТ «УДП», який уклав з підконтрольною депутатам компанією договори про передачу для фрахту 18 ліхтерів вартістю близько 44,3 млн грн. Коли ж у директора ПрАТ сплив термін трудового контракту, організатори схеми ввели в оману нове керівництво та уклали додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму 38,35 млн грн», — інформують силовики.

Надалі 32 ліхтери перегнали до Турецької Республіки, де їх розібрали та побудували з них 12 барж більшої місткості. Після цього організатори злочину відбуксирували їх в Україну та оформили на підконтрольні компанії.

Серед учасників злочину:

  • двоє колишніх депутатів Одеської облради (організатори);
  • екскерівник ПрАТ «УДП»;
  • три фізичні особи.

В межах розслідування НАБУ і САП відшукали новозбудовані баржі та забезпечили їх передачу в АРМА.