24 січня 2024, 11:33, Логістика

В одеських портах за минулий тиждень збільшили показник вивантаження вагонів на 54 одиниці

Минулого тижня середньодобовий обсяг вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси зріс на 54 одиниці.

Таку інформацію оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Наразі середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у одеських портах становить 1238 одиниць, що на 54 вагони більше, ніж тиждень тому. Загалом показник коливався у діапазоні 1200–1540 вагонів на добу.

Незначно зросло накопичення вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси. Їхня кількість наразі становить 7326 проти 7264 одиниць тиждень тому.

Зросла і черга вагонів із зерном в напрямку порту Ізмаїл — з 502 до 586 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл становить 100 одиниць. За останній тиждень показник зменшився на 18 вагонів.

«АТ «Укрзалізниця» впроваджує заходи щодо збільшення обсягу перевезення вантажів у цьому напрямку та пришвидшення руху вантажних потягів. Загальну переробну спроможність припортових станцій скориговано відповідно до провізної здатності мережі на дільниці Подільськ—Роздільна та доведено до 49 потягів на добу», — зауважив Валерій Ткачов.