4 січня 2024, 16:36, Україна

USAID АГРО виділить гроші на розвиток потужностей для зберігання та доробки зерна в Україні

Програма USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток в Україні потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна.

Про це йдеться в повідомленні програми.

«Через ускладнений експорт мікро, малі та середні агровиробники (ММСП) в Україні потребують додаткових елеваторних потужностей для сушіння та зберігання зерна. Програма USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування українським підприємствам, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен», — йдеться в повідомленні.

Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських компаній та підприємств, які надають послуги з доробки та зберігання сільськогосподарської продукції, мають елеваторні потужності, розробили або почали розробляти проєктну документацію.

Очікувані результати в межах одного проєкту:

  • щонайменше додатково 70 ММСП отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна;
  • не менш ніж на 20 тис. тонн за рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тис. тонн за рік послуг із сушіння зерна;
  • не менш ніж 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають ММСП, які мають в обробітку (орендують) землі площею менш ніж 500 га.

Детальніше про умови, дедлайни та опис технічного заздання можна дізнатися за посиланням.