21 червня 2023, 17:38, Україна

П’ять великих компаній цікавляться концесією порту Чорноморськ — Кубраков

П'ять великих компаній цікавляться концесійними проєктами у морському порту «Чорноморськ». Вони мають намір брати участь у відповідних конкурсах.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на Конференції з відновлення України у Лондоні, пише Interfax.

«Ми працюємо разом з IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) над підготовкою концесійних проєктів. Одні з ключових — проєкти в Чорноморському порту. І вже зараз ми спостерігаємо інтерес до них із боку п'яти найбільших компаній», — сказав Олександр Кубраков.

Процес передачі в концесію першого і п'ятого терміналів морського торговельного порту «Чорноморськ» розпочався ще до повномасштабного вторгнення рф. Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучають ЄБРР і Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Зацікавленість у концесії контейнерного термінала цього порту підтверджувала данська транспортно-логістична компанія A.P. Moeller-Maersk.