19 травня 2023, 14:55, Логістика

Частка зернових у загальних навантаженнях УЗ скоротилася до 12%

За 17 діб травня в «Укрзалізниці» навантажили 705 тис. тонн зерна. Загальний обсяг залізничних навантажень склав 5,7 млн тонн, частка зернових вантажів скоротилася до 12%.

Про це розповіли під час наради представників УЗ та аграрного ринку вчора, 18 травня, інформує Rail.insider.

Середньодобовий обсяг навантаження за цей період становив 41 тис. тонн.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерія Ткачова, у компанії планували середній травневий обсяг навантаження зернових на рівні 91 тис. тонн. Проте через блокування роботи Зернового коридору та обмежень перевезення через західні прикордонні переходи показник залишається на дуже низькому рівні.

Обсяг перевезень зерна залізницею в травні також впав. За 17 діб до портів відправлено майже 344 тис. тонн зерна, через західні переходи — близько 276 тис. тонн. Валерій Ткачов відзначив, що за умов збереження подібної ситуації і надалі, в травні УЗ перевезе не більше 1,2 млн тонн зернових. Також він висловив сподівання на покращення показників у зв’язку з подовженням роботи Зернового коридору.

Нагадаємо, російська сторона поновить інспекції суден, що ідуть Зерновим коридором до двох глибоководних українських портів, Одеси та Чорноморська.