10 квітня 2023, 17:34, Світ

В Канаді створять 3D-моделі двох 100-річних дерев'яних елеваторів

В канадській провінції Альберта вирішили з використанням найновіших технологій 3D-моделювання зберегти у цифровому форматі два старих дерев'яних елеватора, яким виповнюється 100 років. Елеватори знаходяться у невеличкому місті Нантон, штат Альта.

Про це повідомляє СВС.

Зазначається, що зараз в Альберті залишилося вього 120 таких елеваторів, коли в 50-роках минулого сторіччя їх було більше 5000. За рік зникає назавжди від 10 до 15 історичних зерносховищ.

Проєкт в Нантоні реалізується за участю Університету Калгарі, SAIT та Летбриджського коледжу. Для 3D-моделювання студенти з SAIT використовують сучасні картографічні пристрої та програмне забезпечення для моделювання зерносховищ. Потім студенти в Летбріджі будуть використовувати дані для створення простору віртуальної реальності.

Президент канадського центру дослідження зернових елеваторів Лео Візер говорить, що 3D-сканування назавжди збереже ці два 100-річних сховища у цифровому всесвіті. І якщо щось трапиться, у них все ще будуть цифрові записи того, як елеватори були збудовані та облаштовані.