27 грудня 2021, 10:27, Україна

В Україні на Новий рік очікуються плюсові температури

На Новий рік синоптики прогнозують рідкі опади, температура вночі триматиметься на позначці -3...+1°С, на півдні та заході -1...+5°С. Денна температура досягне позначки -1...+9°С.

Про це повідомляють синоптики МетеоФарм.

Погода протягом тижня обіцяє бути похмурою, вологою та зі значними температурними коливаннями. 27 грудня — сонячно, решту днів погода буде похмурою. На цьому тижні дутимуть сильні вітри південного, східного, південно-східного напрямку, середня швидкість 2–10 м/с.

«Тиждень розпочнеться з морозів, у зв'язку з низькими температурами опади у цей період очікуються у вигляді снігу, значна кількість випаде 28 числа у центральних, східних та південних областях, також знижуватиметься в окремих районах 29 грудня», — зазначили синоптики.

У північних та східних частинах України очікуються найбільші морози -2...-14°С, у центральних та західних областях -12...+2°С. На Півдні нічна температура коливатиметься від -8 до +3°С. На переважній території денна температура перебуватиме в межах -7...+1°С, на заході -6...+5°С, на півдні тепліше від -4...+6°С. Температура ґрунту становитиме 0...-7°С, на півдні -1...+5°С.

Починаючи з 30 грудня, температури почнуть зростати, опади будуть у вигляді дощу та мокрого снігу.