Найдешевше купити полімерні рукави можна в зимово-весняний період — експерт

Найбільш поширений рукав для зберігання зерна розміром 2.7х60 метра станом на початок листопада коштував біля 16 тис. грн. В цю суму входить вартість доставки та ПДВ. Але взимку ціни знизяться.  

Про це сайту Latifundist.com розповів генеральний директор та співвласником компанії «Планета Пластик» Костянтин Ващенко.  

Майже 90% вартості рукава — це імпортована сировина. За словами Костянтина Ващенка, як правило, вартість сировини дешевшає в зимовий період та дорожчає ближче до осені. Відповідно й ближче до осені піднімається вартість рукавів. Аграрії, які хочуть економити на рукавах, купують їх в зимово-весняний період.

Читати по темі: Полімерні рукави виручають при проблемах з реалізацією зерна — досвід господарства

«На жаль, в Україні немає виробників сировини з якої можна було б робити рукави. Тому основним фактором, що впливає на формування ціни рукава, що в Україні, що за її межами — це вартість сировини на міжнародному ринку та курс валют»,— розповів керівник «Планета Пластик».

Компанія закуповує сировину виключно в світових виробників — лідерів в полімерній галузі таких, як Borealis, Sabic, DOW, Chevron Phillips Chemicals, Qatofin Company та інші.