НІБУЛОН повернувся на лідерські позиції серед українських експортерів зерна

Компанія «НІБУЛОН» у І кварталі 2023/24 МР повернулася на лідерські позиції у зерновому експорті України, незважаючи на те, що 68% її бізнесу не може працювати на повну потужність.

Про це інформувала пресслужба «НІБУЛОНу».

«Частка компанії сягнула 10% в експорті через порти Дунаю, які зараз є основним маршрутом руху збіжжя з України до глобальних ринків», — йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що в І кварталі напрям торгівлі забезпечив стабільну роботу елеваторної системи для розміщення та збереження нового врожаю українських зернових та олійних. На виробництві впрваджено систему електронного документообігу для покращення взаємодії з постачальниками, в «НІБУЛОНі» також покращили аналітичну функцію та управління ризиками на базі цифрових рішень.

В подальших планах компанії — масштабування цифровізації, розширення бази постачальників та розширення географії експорту.

Нагадаємо, в компанії вважають, що експортний потенціал портів на Дунаї можна розширити кількома заходами. Дефіцит флоту можна компенсувати, евакуювавши флот з Миколаєва.