Обладнання ще 20 українських компаній можна купити з компенсацією 25% вартості

До оновленого Переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. Загалом в переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 виробників.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Програма 25% компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробника — одна зі складових нашої політики «Зроблено в Україні», яка спрямована на підтримку українського виробника та стимулювання попиту на вітчизняну продукцію. На сьогодні аграрії можуть отримати часткову компенсацію за куплену сільгосптехніку вже 64 виробників — це майже 7 тисяч номенклатурних позицій. І завдяки цьому оновити парк техніки, підвищити продуктивність виробництва, стати більш конкурентоздатними на ринку. Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

За підрахунками Міністерства економіки, цієї суми вистачить для підтримки близько 4 000 аграріїв.

Серед доданих до оновленого переліку вітчизняної сільгосптехніки та обладнання, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, зокрема такі позиції:

  • насіннєві бункери та накопичувачі-перевантажувачі зерна;
  • машини для очищення, сортування, калібрування насіння, зернових та бобових культур;
  • навантажувачі зерна та зернометальники;
  • гвинтові конвеєра, норії;
  • тракторні причепи та причепи-самоскиди для перевезення зерна;
  • обладнання для сушіння зерна.

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи. На сьогодні в програмі беруть участь 30 банків.