Зернотрейдер Qortia AG повернувся до відправки суден із глибоководних українських портів

Трейдингова та логістична компанія Qortia AG у квітні завантажила перше в 2024 році судно у глибоководному порту України «Південний».

Ним став хендісайз «Bereket M» (прапор — Панама), на ньому до Туреччини попрямували 21,5 тис. тонн високоякісної української кукурудзи. Про це повідомила пресслужба компанії.

«Bereket M» став першим хендісайзом у поточному році, який наша команда цілковито завантажила самотужки саме у глибоководному українському порту. Від моменту створення Qortia AG впродовж шести років активно відвантажувались в Україні саме через «глибоку воду». Але після російського вторгнення зосередилися здебільшого на розвитку річних перевезень та перевалці в портах Дунайського кластеру, де частка компанії сягнула 15% ринку. Відтепер ми можемо говорити, що Qortia AG повернулася на «глибоку воду», — прокоментували в компанії.

Довідка:

Qortia AG — швейцарська трейдингова та логістична компанія, створена у 2018 році. Спеціалізується на міжнародній торгівлі, зокрема на гуртовому експорті олійних, продуктів переробки та зернових — кукурудзи, сої, ячменя, пшениці тощо. Окрім торгівлі зерновими, Qortia AG надає транспортно-експедиційні послуги та забезпечує ефективне управління логістикою вантажів.