Опубліковали 10-й щорічний інфобук Агробізнес України у 2022/23 МР

Доступний для скачування щорічний інфографічний довідник «Агробізнес України» за 2022/23 МР. В ньому висвітили, як війна вплинула на основні показники агросектору та які тенденції спостерігаються на другий рік повномасштабної війни.

Довідник можна отримати онлайн за посиланням.

Цей випуск «Агробізнес України» містить 46 сторінок інфографіки, що згруповано за напрямками:

  • агробізнес у 2022/23 МР,
  • рослинництво,
  • тваринництво,
  • переробна промисловість,
  • інфраструктура та послуги, у тому числі фінансові,
  • а також новий розділ — стале сільське господарство. 

«Десятий рік поспіль ми показуємо результати та тенденції агроринку в простому та зрозумілому форматі інфографік. Кожного року здається, що рік був складний. Останні два роки попри надскладні умови роботи – ракети, заміновані поля, обвали цін, заблоковані експортні шляхи – аграрії показують взірець стійкості. Саме це ми відобразили у цьогорічному довіднику, адже АПК залишається однією з основних галузей економіки України, яка займає більше половини експорту товарів»,— коментує керівник проєкту та відділу аналітики Latifundist Media Альона Дяченко.

Всі випуски довідника за 10 років можна завантажити на сайті проєкту.

«Агробізнес вже ніколи не буде таким як раніше, він проходить через трансформацію. Ця потреба викликана війною, зміною клімату, зростанням витрат та падінням прибутковості основних культур. На ринку втримаються ті хто оптимізує процеси та збільшить ефективність, знайде нові напрямки збуту, буде інвестувати в перероблення. В 10-му випуску довідника ми, крім традиційного огляду індустрії, розбираємо причини, які спричиняють потребу в трансформації, та нові можливості для зростання: біоенергетику і технології сталого сільського господарства»,— CEO Top Lead Станіслав Шум. 

Вихід довідника також прокоментували ще одні постійні партнери. 

«Майже 10 років у нас є гарна традиція — разом із партнерами готувати для агробізнесу інфографічний довідник, в якому ми ділимося своєю експертизою та аналітикою ринку. Попри війну в аграрному секторі спостерігаються ознаки відновлення. Це стало можливим завдяки стійкості бізнесу та українців. Історії агрокомпаній, які розвивають свою справу навіть у прифронтових зонах, надихають нас ще більше удосконалюватися, щоб бути найкращим партнером для агробізнесу. Ми продовжуємо підтримувати наших клієнтів, фінансувати галузь та ділитися експертизою»,— коментує директорка департаменту підтримки агробізнесу та ESG напряму «Креді Агріколь Банку» Наталія Порвіна. 

Роботу над створенням інфографічного довідника провели фахівці агро медіа холдингу Latifundist Media та контент-маркетингової агенції Top Lead за підтримки Креді Агріколь Банку, EFSE Development Facility та фінансового сприяння Європейського Союзу в межах ініціативи EU4Business.

Погляди, висловлені в публікації, жодним чином не можуть вважатися такими, що відображають офіційну думку Європейського Союзу.

«EFSE Development Facility пишається тим, що другий рік поспіль бере участь у розробці інфографічного довідника «Агробізнес України» у партнерстві з Credit Agricole Bank. Разом ми працюємо над покращенням рівня обізнаності задля поліпшення операційної діяльності та посилення стійкості малого та середнього бізнесу, особливо в аграрному секторі, який значно постраждав від російської збройної агресії. Спільно з нашими партнерами, EFSE Development Facility прагне просувати фінансування сталих сільськогосподарських практик та поширювати інформацію про останні досягнення, умови та тенденції на ринку»,— зазначила Голова правління EFSE Development Facility Андреа Хагманн.

Англійська версія інфографічного довідника буде опублікована у лютому 2024 року.