Росія з липня цього року пошкодила та знищила 105 об’єктів портової інфраструктури

В результаті атак Росії на порти України з 18 липня пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портам Дунаю та блокування морських портів експорт зернових до країн Азії, Африки та Європи скоротився на майже 3 мільйони тонн на місяць.

Про це профінормував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Так чергова масована атака на порти Дунайського регіону відбулася в ніч на 13 вересня. Росія ударними безпілотниками атакувала Рені та Ізмаїл в Одеській області.

«Внаслідок удару пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв доставлено в лікарню у важкому стані»,— зазначив міністр.

Попри намагання агресора знизити експортний потенціал, порти продовжують працювати. Водночас, кожна атака на портову інфраструктуру України — це атака на продовольчу безпеку всього світу»,- написав Олександр Кубраков.

За його словами, порти Дунаю наразі — єдиний водний шлях для українського агроекспорту. Якщо не захистити його потужними системами протиповітряної оборони, то наслідки будуть більшими. Перш за все, для тих країн, які залежать від української агропродукції.