Зернові ф’ючерси на СВОТ зросли 31 жовтня

Пшеничні ф’ючерси за підсумками торгів підвищилися до $324,1 за тонну
Джерело фото: Elevatorist.com

На біржі СВОТ пшениці зросли на 6%, а кукурудзи — на 1% за результатами торгів 31 жовтня. Це відбулося на тлі того, що рф оголосила про призупинення своєї участі в «зерновій угоді», що посилило занепокоєння операторів ринку.

Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Зокрема, пшеничні ф’ючерси за підсумками торгів підвищилися до $324,1 за тонну порівняно з $304,7 за тонну на попередніх торгах, а котирування кукурудзи досягли $272,2 за тонну (+$4,3) за тонну.

«В цілому, на ринку зернових та олійних культур різко піднялися ціни на зернові культури, в т.ч. на пшеницю, оскільки побоювання посилення дефіциту продовольства в світі знову зростають після виходу РФ з Чорноморської торговельної угоди» — зазначив головний економіст StoneX з сировинних товарів Арлан Судерман.

При цьому варто додати, що Україна, ООН та Туреччина повідомили про продовження виконання умов угоди та роботи «зернового коридору», та декілька судів вийшли з зерном з портів Одеси.

Тим не менш, оператори ринку побоюються, що поставки знову можуть бути призупинені, не в останню чергу через те, що страховики перестануть надавати гарантії. Зокрема, страхова компанія Lloyd’s of London Ascot вже заявила про призупинення страхового покриття для нових поставок через український зерновий коридор у Чорному морі, доки ситуація не стабілізується.