Ожеледиця та мокрий сніг — прогноз погоди на тиждень

В Україні впродовж тижня прогнозують короткочасні опади. Однак третього січня на сході, в Сумській, Чернігівській, Полтавській та Дніпропетровській областях йтиме сніг та сніг з дощем.

Про це повідомляють синоптики МетеоФарм.

«Також прогнозуються суттєві опади 5-го січня. В південних областях переважатиме суха синоптична картина за виключенням Запорізької області. Похмура погода домінуватиме над сонячною й лише з 6-го числа з заходом холодних повітряних мас сонячного випромінювання стане значно більше, жителів південних областей сонце тішитиме упродовж усього тижня. Вітер південного, західного, південно — західного напрямку, середня швидкість 2 – 8 м/с», — йдеться у повідомленні.

Через температурні перепади на дорогах утвориться ожеледиця. Нічні температури на переважній території знаходитимуться в межах -8…+4°С,  на сході -11…+3°С. Вдень повітря прогріється до -3…+8°С, однак на півдні температура максимально підніметься до +1…+10°С. 

Температура ґрунту в центральних, північних та західних областях складе -5…+5°С, на півдні та сході сягне відмітки -1…+6°С.