За вихідні в Польщі двічі відкривали поїзди з зерном, що везли з України

Висипана кукурудза. Фото Мінвідновлення

За вихідні 24 і 25 лютого на території Польщі вандали двічі пошкодили транспорт з зерном, що прямувало транзитом. Загалом в лютому відбулося вже чотири випадки, коли протестувальники або невідомі відкривали запломбований транспорт з зерном.

Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

24 лютого пошкодили українську агропродукцію на польській залізничній станції Дорогуськ. Тоді невідомі відкрили вантажні вагони з соєю. Зазначається, що після цього випадку «Укрзалізниця» вже втретє звернулася до правоохоронних органів Польщі.

Висипана соя, що прямувала в Польщі транзитом.

Ще один випадок стався вночі з 24 на 25 лютого. На станції Котомеж невідомі розсипали українську агропродукцію з 8 напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки повинен був відправитися до інших країн світу.

«Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно з домовленостями з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні — ані зернові, ані кукурудза, ані рапс — не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності»,— прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.